Ζουμερές μοσχαρίσιες μπριζόλες με πιπεράτη μαρινάδα και σερβιρισμένες με αρωματικό βούτυρο, που αναδεικνύει τέλεια τη γεύση τους. Για ιδανικό ψήσιμο ανάλογα με τα γούστα σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα θερμόμετρο κρέατος.
Διαδικασία
Βήμα 1
Πρώτα ετοιμάζετε το βούτυρο: Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ μαζί με το πολτοποιημένο σκόρδο και ανακατεύετε πολύ καλά με το χέρι ή με κουτάλι μέχρι να ενωθούν και να δημιουργηθεί μια μαλακή κρέμα. Αδειάζετε το μίγμα σε μεμβράνη και τυλίγετε, πλάθοντάς το σε μικρό ρολό. Βάζετε το ρολό στο ψυγείο να παγώσει καλά.
Βήμα 2
Πλένετε τις μπριζόλες καλά και τις σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί. Σε ένα βαθύ ταψί (που να χωράει τις μπριζόλες σε μονή στρώση) ανακατεύετε το κρασί, τις σάλτσες και την πιπερόριζα.
Βήμα 3
Βάζετε τις μπριζόλες μέσα στο ταψί και τις γυρίζετε για να βραχούν καλά και από τις δύο πλευρές. Σκεπάζετε με μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες (τις γυρίζετε 1-2 φορές στο ενδιάμεσο, να μαριναριστούν καλά).
Βήμα 4
Στραγγίζετε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα και τις σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί. Τις αφήνετε εκτός ψυγείου για τουλάχιστον 1 ώρα, μέχρι να έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Ψήνετε σε δυνατή φωτιά για περίπου 10-15 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά και να ψηθεί καλά το εσωτερικό τους.
Βήμα 5
Σκεπάζετε τις μπριζόλες με αλουμινόχαρτο και τις αφήνετε για 5 λεπτά να κρυώσουν ελαφρώς. Αλατίζετε καλά, κόβετε από πάνω το βούτυρο σε φέτες και σερβίρετε.
Υλικά
-
- 4 μπριζόλες μοσχαρίσιες από κόντρα φιλέτο (πάχους 3 εκ.)
- 1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
- 3 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
- 2 κουτ. σούπας σάλτσα Worcestershire
- 1 κουτ. σούπας πιπερόριζα (τζίντζερ) φρέσκια, τριμμένη
- χοντρό αλάτι (θαλασσινό)
Για το αρωματικό βούτυρο
- 250γρ. βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
- 3-4 φύλλα βασιλικού φρέσκου, ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. σούπας μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο
Φωτογραφία: Studiom.gr – Styling: Κ. Λυκουρέση – Food styling: Μάκης Γεωργιάδης